Felvételizőknek

A Juhász- Nagy Pál Doktori Iskola PÓTFELVÉTELI PÁLYÁZATOT hirdet a 2020/2021. tanév 1. félévében induló szervezett (államilag támogatott nappali, egyéni felkészülő és levelező tagozatos) PhD képzésére, az alábbi témában:


Téma címe: Sekély, változó vízforgalmú élőhelyek ökológiai állapotfelmérése

Témavezető neve: Dr. Tóthmérész Béla

Tudományág: környezettudományok

Téma leírása: Napjaink fontos felismerése, hogy a mesterségesen létrehozott vizes élőhelyeknek (pl. horgásztavak, záportározók és rekreációs célokat szolgáló vízterek), kulcsszerepe van a biodiverzitás megőrzésében. Az élőhelyek mozaikossága (nyílt vizes, iszapos, köves) egyedi lehetőséget biztosítanak a növény és állatvilág számára a megtelepedéshez és a túléléshez. Ezeknek az egyedi vizes élőhelyeknek ökológiai állapotfelmérése alapvető új információkat adhat a kiszáradást követő rekolonizáció megismeréséhez. Ezek az élőhelyek diverzitási hot spotként is funkcionálhatnak.

Jelentkezési határidő: 2020. július 24.

A képzésre olyan pályázók jelentkezését várjuk, akik már rendelkeznek egyetemi diplomával, vagy azt legkésőbb a 2020/2021-es tanév I. szemeszterének kezdetéig megszerzik.

A PhD felvételi jelentkezéseket kérjük eljuttatni elektronikusan a következő email címre:  phd-ttk@science.unideb.hu

Illetve postai úton is szíveskedjenek eljuttatni a : Természettudományi és Informatikai Doktori Tanács, Debrecen 4002, Pf.: 400 postacímre.

A jelentkezéshez kötelezően használandó jelentkezési lap innen letölthető: Jelentkezési lap

Legutóbbi frissítés: 2023. 04. 13. 10:31